Sprawdzone przepisy
Blog > Komentarze do wpisu

Karkówka duszona w keczupie

Jeśli mamy ochotę na mięso sięgnijcie po karkówkę. Karkówka duszona w keczupie to bardzo szybkie, banalnie proste danie, z którym każdy sobie poradzi. Danie robi się praktycznie same, bo wystarczy je wcześniej przygotować i piec w piekarniku około 1,5 godziny. Dobrze smakuje z ryżem, kaszą i klasycznie z ziemniakami. To fajna propozycja na obiad sylwestrowy :-), polecam!

Źródło - tutaj

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 2 cebule
  • 1 litr dobrego łagodnego keczupu
  • 2 łyżki majeranku

Karkówkę pokroić w cienkie plastry. Delikatnie posolić i odstawić na godzinę by sól weszła wewnątrz mięsa. Ułożyć na spód naczynia żaroodpornego. Cebulę drobno posiekać i dokładnie wymieszać z majerankiem oraz ketchupem.

Jeżeli ketchup jest za mało wyrazisty w smaku można go troszkę posolić lub dodać pieprzu. Wylać na mięso. Dusić pod przykryciem w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 1,5 godziny.


Smacznego!
sobota, 29 grudnia 2018, katarzyna_sar
Karkówka duszona w keczupie keczup sylwester majeranek karkówka cebula

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
www.otam.pl www.otam.pl www.otam.pl Znajdź nas na Facebooku

Kuchnia na 5



Przepisy kulinarne


Online






Najlepsze Blogi


free counters



Durszlak.pl Top Blogi