Sprawdzone przepisy
Blog > Komentarze do wpisu

Pasta twarogowa z olejem lnianym

Pasta twarogowa z olejem lnianym składa się przede wszystkim z twarogu i oleju lnianego, ale można jeść ją na słodko i ostro. To bardzo prosta, bardzo zdrowa i szybka wykonaniu pasta. Robię ją bardzo często, bardzo lubię z kurkumą i czosnkiem. Dzięki niej można zapobiegać i odwracać wiele negatywnych objawów chorobowych, polecam!

Źródło - tutaj

Składniki:

  • 3 - 4 łyżki oleju lnianego
  • około 150 g dobrego twarogu
  • 2-3 łyżki jogurtu -  ilość uzależniona jest od gęstości, która chcemy uzyskać
  • sól, pieprz
  • kurkuma
  • 2 ząbki czosnku

Do blendera dodać 2-3 łyżki oleju lnianego, 2-3 łyżki jogurt, 2 szczypty kurkumy,  czosnek, szczyptę soli i szczyptę pieprzu. Dołożyć pierwszą porcję sera i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać następną porcję sera i podobnie miksować. Gotowy ser powinien być jednolity bez grudek, powinien przypominać serek homogenizowany.

Pastę możemy przygotować:

- w wersji na słodko: miód, wanilia, cynamon

w wersji na ostro: czosnek, papryka ostra, pieprz, kurkuma, imbir itp.

- w wersji z ziołami: bazylia, mięta

- w wersji z orzechami: orzechy włoskie, orzechy pekan, orzechy brazylijskie

Smacznego!

środa, 21 marca 2018, katarzyna_sar
Pasta twarogowa z olejem lnianym olej lniany twaróg czosnek kurkuma

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
www.otam.pl www.otam.pl www.otam.pl Znajdź nas na Facebooku

Kuchnia na 5



Przepisy kulinarne


Online






Najlepsze Blogi


free counters



Durszlak.pl Top Blogi