Sprawdzone przepisy
Blog > Komentarze do wpisu

Arbuz w szampanie

W książce Ewy Aszkiewicz "Słodka Kuchnia Polska" znalazłam przepis na drinka: "Arbuz w szampanie". Postanowiłam wypróbować, bardzo mi smakował, ponadto jest bardzo prosty do przygotowania. Najlepiej smakuje mocno schłodzony, polecam!

Składniki:

  • dojrzały arbuz
  • butelka (0,75 l) dobrego, dobrze schłodzonego szampana (może być słodki lub wytrawny)

Z miąższu arbuza wykroić specjalną łyżeczką kulki, układać bezpośrednio do wysokich, szklanych, rozszerzających się górą pucharków/kieliszków najlepiej w takiej ilości, by owoce były o 1 cm poniżej brzegu, wstawić do lodówki.

Przed podaniem schłodzone kulki arbuza zalać zimnym szampanem. 

Na zdrowie !

piątek, 22 sierpnia 2014, katarzyna_sar
Tagi: szampan arbuz
Arbuz w szampanie szampan arbuz

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2014/08/22 08:09:56
fajny pomysł
-
2014/08/22 22:53:28
Niebanalne i ciekawi :)
-
2014/08/23 21:08:42
Podoba mi się ten pomysł :)
-
2015/03/16 09:54:09
Super połączenie :) Polecam również Martini z truskawkami i lodem ! :D
Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie Wielkanocnym na moim blogu i pozdrawiam serdecznie :)
-
2015/05/11 21:55:52
musze wypróbować !
-
2015/06/02 14:45:50
Uwielbiem połączenie arbuza z alkoholem, ale z szampanem jeszcze nie próbowałam. Polecam natomiast połączenie z whisky i wiśniami - pyszotka!
-
2015/07/15 20:40:17
Można z czymś mocniejszym... :-)
-
2016/01/12 15:25:19
Uwielbiam szampana i arbuzy! musi być pycha
-
2016/03/27 16:00:26
Wow! Wygląda smakowicie :) Wesołych!
www.otam.pl www.otam.pl www.otam.pl Znajdź nas na Facebooku

Kuchnia na 5



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery


Online






Najlepsze Blogi


free counters



Durszlak.pl Top Blogi