Sprawdzone przepisy
Blog > Komentarze do wpisu

Jajka w sosie tatarskim

Przepisów świątecznych już po świętach dalszy ciąg :-), dzisiaj przepis na jajka w sosie tatarskim własnej roboty. Przystawka szybka, pyszna, świąteczna i ładnie prezentująca się na wielkanocnym stole, zachęcam do wypróbowania!

 Składniki:

  • 3-4 większe ogórki słodko - kwaśne (jeśli ktoś lubi mogą być kiszone)
  • 1 mały słoiczek marynowanych grzybków w occie
  • 1,5 cebuli
  • 3-4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 -3 łyżki majonezu
  • woda od grzybków
  • sól
  • keczup
  • pęczek szczypiorku

Jajka ugotować na twardo. Szczypiorek umyć i pokroić. Grzybki i ogórki pokroić w drobną kostkę, wrzucić na sitko. Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić aby zmiękła i puściła wodę, odcedzić z nadmiaru wody.

Śmietanę i majonez połączyć, wlać wodę od grzybków, wymieszać dokładnie Cebulę, grzybki i ogórki połączyć razem, wrzucić do śmietany i majonezu, wymieszać, doprawić solą według uznania.

Na półmisek wyłożyć sos tatarski, jajka przekroić na pół, ułożyć na sosie. Na każdym jajku zrobić kleks keczupu, posypać szczypiorkiem, gotowe!


Smacznego!



wtorek, 10 kwietnia 2012, katarzyna_sar
Jajka w sosie tatarskim grzyby majonez ogórki eggs śmietana cebula

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/04/10 20:19:37
jajka uwielbiam, sos tatarski też więc całe danie jak dla mnie :))) pozdrawiam
-
2012/04/10 21:02:33
Pyszne jajeczka wielkanocne :)
-
Gość: , silesia-k-ce108201223077.c201.msk.pl
2012/04/11 16:58:05
Wygląda smakowicie :> Jakiego majonezu używasz ? To bardzo ważne, ja próbowałem większość i najbardziej smakuje mi Kielecki :)
pozdrawiam
-
2012/04/11 21:52:18
Hej, dziękuję za komentarze :-)
Ja używam przeważnie majonezu z Winiary, pozdrawiam!
www.otam.pl www.otam.pl www.otam.pl Znajdź nas na Facebooku

Kuchnia na 5



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery


Online






Najlepsze Blogi


free counters



Durszlak.pl Top Blogi