Sprawdzone przepisy
Blog > Komentarze do wpisu

Marynowana szynka

Bardzo lubię marynować po swojemu mięso, bo moim zdaniem lepiej smakuje niż te ze sklepu. Na obiad i do chleba w sam raz, pycha!

Składniki:

  • 1 kg szynki
  • przyprawa do mięsa np. delikat
  • olej
  • ocet jabłkowy
  • sól, pieprz
  • 4-5 ząbków czosnku

Szynkę ponakłuwać widelcem. Zetrzeć czosnek, natrzeć mięso. Posypać przyprawą do mięsa, solą i pieprzem. Na koniec polać octem i olejem pół na pół, mięso dobrze obtoczyć z każdej strony marynatą, pozostawić na 1,5 dnia w lodówce.

Na drugi dzień włożyć mięso do naczynia żaroodpornego lub do rękawa. Piec w temperaturze 200 stopni C tak około 1,5 godziny (po prostu do miękkości).

Smacznego!


niedziela, 07 listopada 2010, katarzyna_sar
Marynowana szynka czosnek mięso wieprzowe

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/11/07 20:51:43
Fajny pomysł z tą szyneczką :) Podoba mi sie :)
-
2010/11/07 21:16:54
oj tak taki kawał mięska zawsze wywolywał we mnie wilczy apetyt :) pozdrawiam
-
2010/11/07 22:01:21
pięknie wygląda też lubię takie mięsko do chleba
-
2010/11/07 22:03:48
Pychotka :):):) Pozdrawiam Was. Systematycznie czytuję Twoje przepisy, brakuje mi czasu na pisanie komentarzy, bliźniaki będą mieli w tym roku Komunię św.
-
2010/11/07 22:10:11
Ale pysznie. U mnie też dzisiaj mięsko:)
-
2010/11/08 10:29:32
najpyszniejszą szynkę robi mama :-)
-
2010/11/09 10:17:00
bardzo lubię takie szyneczki :)
-
2010/11/12 16:52:22
takiej jeszcze nie robiłam. Muszę spróbować :)
www.otam.pl www.otam.pl www.otam.pl Znajdź nas na Facebooku

Kuchnia na 5



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery


Online






Najlepsze Blogi


free counters



Durszlak.pl Top Blogi