Sprawdzone przepisy
Blog > Komentarze do wpisu

Kotlety z cukinii

Załączam drugą propozycją do akcji cukiniowej, tym razem są to proste i szybkie kotlety z cukinii. Najlepiej smakują z młodymi ziemniaczkami, pycha!

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka pszenna lub krupczatka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Cukinię obrać, pokroić w grubsze krążki. Krążki posolić, poczekać 10 minut, żeby zmiękły (puszczą wodę, osączyć). Na koniec doprawić pieprzem.

Każdy krążek cukinii obtaczać jak kotlety, najpierw w mące, później w rozmąconym jajku, na koniec w bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor, gotowe!

Smacznego:-)


piątek, 06 sierpnia 2010, katarzyna_sar
Tagi: cukinia mąka
Kotlety z cukinii cukinia mąka

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/08/06 11:13:34
a widzisz ja jak robię kotlety to trę cukinię. a widzę, że w plastrach mniej pracy a i efekt ten sam;)
-
2010/08/06 11:48:41
Bardzo lubię takie kotlety! Muszę sobie zrobić :)
-
2010/08/06 12:18:09
moje dziecko i ja uwielbiamy cukinie, ale nigdy nie piekłam takich kotlecików, takie proste, a takie dobre :)
-
2010/08/06 15:05:55
uwielbiam wszelkie placuszki:) a te Twoje wyglądają na b. zdrowe, pożywne i smaczne!:)) mniam
-
2010/08/06 16:33:01
I jeszcze sos czosnkowy do tego. Pycha:)
-
2010/08/06 17:17:11
Wyglądaja pysznie :) I nie tarte, ja spotkałam sie z tartymi.
-
2010/08/07 09:30:29
Świetne kotleciki! Ja robiłam ostatnio placuszki, bardzo mi smakowały:)
-
2010/08/07 09:39:43
cukiniowe są pyszne, jedne z moich ulubionych
-
Gość: lura_b, pradnikb.gemini.net.pl
2010/08/08 14:14:59
Uwielbiam te placuszki i cukinię :) Proponuje używać młodej cukinii, w tedy nie trzeba jej solić, żeby zmiękła. Aha i ja nie obtaczam placuszków w mące, tylko w jajku i bułce tartej. Czasem do bułki dodaję sezam.
-
2010/08/09 00:18:53
Bardzo lubię. Proste i pyszne danie.
-
Gość: ewelinka, aut96.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/08/23 17:05:53
Pyszniutkie te kotleciki, mniam.
-
Gość: ewelinka22, aut96.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/08/23 17:06:29
Pyszne!
-
Gość: Tully, bfh31.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/09/08 00:59:10
Pycha! Zrobiłam, wg tego przepisu i polecam :) posoliłam tylko z jednej i drugiej strony i trzymałam 20 min żeby zmiękły a tak to przepycha :) panierkę pod koniec smażenia posypałam solą, pieprzem i odrobiną czosnku. Dzięki temu, że jest najpierw jajko, potem mąka a potem znów jajko i bułka tarta panierka mniej spada i jest jej więcej :)
www.otam.pl www.otam.pl www.otam.pl Znajdź nas na Facebooku

Kuchnia na 5



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery


Online






Najlepsze Blogi


free counters



Durszlak.pl Top Blogi