Sprawdzone przepisy
Blog > Komentarze do wpisu

Biała kiełbasa zapiekana z cebulką

Biała kiełbasa zapiekana z cebulką to tradycyjne danie na moim stole wielkanocnym. Potrawa bierze udział w zabawie "KUCHNIA WIELKANOCNA 2010", gorąco polecam!

Składniki:
1 kg białej kiełbasy surowej (nie parzonej)
6 - 7 cebul
majeranek
kostka rosołowa
6 ząbków czosnku
1,5 szklanki wody

Cebulę pokroić w talarki. Kostkę rosołową rozpuścić w ciepłej wodzie, zetrzeć do niej czosnek.

W naczyniu żaroodpornym układać warstwami:

  • kiełbasa
  • cebula
  • majeranek (dużo)
  • kiełbasa
  • cebula
  • majeranek

Wszystko zalać bulionem czosnkowym, zapiekać pod przykryciem około pół godziny w temperaturze 180 - 200 stopni C.

Smacznego:-)


niedziela, 04 kwietnia 2010, katarzyna_sar
Biała kiełbasa zapiekana z cebulką Wędliny czosnek cebula

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/04/04 13:21:19
nigdy nie jadłam białaej kiełbasy :) u mnie nie ma takiego zwyczaju, ale po zdjęciach widzę że bym się skusiła :)
-
2010/04/04 20:50:29
fajny przepis ...muszę wypróbować bardzo lubię biała kiełbasą jak i majeranek no i cebulkę....:)
-
2010/04/04 23:17:00
no właśnie wszyscy mówią że to biała kiełbasa jest tradycją na wielkanocnym stole a u mnie takowej nie ma ;)

mokrego Dyngusa! ;D
-
2010/04/05 11:09:25
pycha!
-
Gość: , host41.abaks.pl
2012/02/18 15:33:34
Właśnie wstawiłam do pieca:), za pół godziny się okaże :)))
www.otam.pl www.otam.pl www.otam.pl Znajdź nas na Facebooku

Kuchnia na 5



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery


Online






Najlepsze Blogi


free counters



Durszlak.pl Top Blogi