Sprawdzone przepisy
Blog > Komentarze do wpisu

Pasta twarogowa z tuńczykiem

Jeśli lubicie połączenie twarogu z rybą to na pewno skusicie się na pastę twarogową z tuńczykiem. Pasta twarogowa jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu, a dodatkowo bardzo dobra, szczególnie z pieczywem. Trochę zmodyfikowałam przepis, bo dodałam rzeżuchę i czerwoną cebulę. Cebula i rzeżucha nadały paście wyrazisty smak. Bardzo mi smakowała, polecam!

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 30 dkg twarogu
  • 3 jajka
  • 3 - 4 łyżki majonezu (ja dałam 2 łyżki jogurtu naturalnego)
  • 1 czerwona cebula
  • rzeżucha (ilość według uznania, jeśli nie lubicie rzeżuchy dodajcie natkę pietruszkę)
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Tuńczyka wyjąć z puszki, rozdrobnić. Pokruszyć biały ser, wrzucić do tuńczyka. Rzeżuchę pociąć nożyczkami na kawałki, szczypiorek posiekać, wsypać do miski. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, zetrzeć na tarce.

Cebulę pokroić w kostkę, sparzyć wrzątkiem (na kilka minut), odcedzić, wrzucić do pasty. Wszystkie składniki doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

Przygotować sos, majonez zmieszać z jogurtem naturalnym, doprawić jeszcze według uznania solą i pieprzem (można dodać czosnek), dodać do składników, dokładnie wymieszać, gotowe!

Podawać z pieczywem, smacznego !

środa, 17 marca 2010, katarzyna_sar
Pasta twarogowa z tuńczykiem cebula twaróg rzeżucha tuńczyk szczypiorek

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
www.otam.pl www.otam.pl www.otam.pl Znajdź nas na Facebooku

Kuchnia na 5



Przepisy kulinarne


Online






Najlepsze Blogi


free counters



Durszlak.pl Top Blogi